• Op voorraad en voor 17:00 besteld? Morgen in huis!
  • Gratis verzenden voor orders boven de €40,-

AUSTRIALPIN HYDRA EVO

Aantal

€ -

(€ - excl. BTW

Beschrijving

Ferrata Bloc
De derde arm voor via ferrata maakt klimmen veiliger. Op steile stukken, waar de ferrata kabel recht omhoog gaat, treedt dit aanvullende gereedschap op als rem en staat het alleen opwaartse beweging toe. Mocht de klimmer vallen dan zal Ferrata Bloc direct remmen. Op die manier wordt een lange val naar het laatste bevestigingspunt voorkomen. 

Klettersteigset Hydra Evo
De eerste via ferrata set met 3 armen is een combinatie van Via ferrata set Colt en de Ferrata Bloc. Alle drie de armen zijn bevestigd aan de rem. Tijdens vlakke en gemakkelijk stukken kun je de Ferrata Bloc in de tas van de interne rem opbergen. Zo heb je de Ferrata Bloc binnen handbereik zodra het nodig is. Haak de Ferrata Bloc aan de kabel en het zal voorkomen dat een lange val gemaakt wordt. De Ferrata Bloc werkt als een terugkooprem op de staalkabel.

De via ferrata karabiners van deze klettersteigset hebben een uniek gepatenteerd openingsmechanisme met ergonomische Form Fit karabiners met een extra beveiligd openingsmechanisme. De gepatenteerde Form Fit karabiners liggen goed in de hand en zijn ergonomisch te openen, zodat dat de vingers steeds de kabel raken. 
De set is uitgerust met een moderne rem met scheurband. AustriAlpin heeft de derde versie van deze set uitgevoerd met elastische armen. Geen zorgen over de levensduur, het product is 300.000 cycli getest.

Gewichtsspecificatie*: Vanaf 40kg
*Door de fabrikant opgegeven gewichtsspecificatie betreft de gebruiker inclusief bepakking. Het schokabsorptiesysteem is afgestemd op deze gewichtsspecificatie. Voor zwaardere of lichtere personen is deze set niet ongeschikt, er zijn echter wel extra valbeveiligingsmaatregelen aanbevolen.

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen vragen over dit product gesteld.