• Op voorraad en voor 17:00 besteld? Morgen in huis!
  • Gratis verzenden voor orders boven de €40,-

AUSTRIALPIN VIA FERRATA BLOC

Aantal

€ -

(€ - excl. BTW

Beschrijving

Deze Ferrata Bloc dient voor extra veiligheid in verticale klettersteig passages. Deze nieuwe ontwikkeling van het Oostenrijkse AustriAlpin werkt als een teruglooprem op de staalkabel.

Wanneer tijdens het klettersteigen een val wordt gemaakt, is deze val ongeremd totdat de klettersteigset de eerste tussenzekering tegenkomt. Op dat moment treedt bij een zware val de rem van de klettersteigset in werking. Het zou beter zijn een dergelijke zware val te voorkomen. De Ferrata Bloc helpt daarbij. De Ferrata Bloc wordt als derde arm aan de inbindlus van de klimgordel bevestigd. De speciale karabiner werkt als een teruglooprem op de staalkabel zodat u bij een val direct gestopt wordt, zonder terug te vallen naar de laatste tussenzekering.

De Ferrata Bloc kan direct aan de inbindlus worden bevestigd. De zwarte band van de Ferrata Bloc bevat een scheurband (schok absorber). De Ferrata Bloc dient altijd gebruikt te worden in combinatie met een klettersteigset. U bevestigt dus zowel klettersteigset als Ferrata Bloc aan de inbindlus van de gordel.

Specificaties

Gewicht 310 gram
Referentienummers AS00FB