• Op voorraad en voor 17:00 besteld? Morgen in huis!
  • Gratis verzenden voor orders boven de €30,-

CLIMBING TECHNOLOGY CLICK UP KIT

Aantal

€ -

(€ - excl. BTW

Beschrijving

De Click Up is een innovatief zekeringsapparaat dat gebruikt wordt in combinatie met een HMS karabiner (meegeleverd in deze kit). De Click Up kan gebruikt worden met enkeltouwen van 8,6 tot 10,5 mm.

De Click Up is ontwikkeld voor sportklimmen. Dit zekerapparaat is eenvoudig en intuïtief in gebruik. Het eenvoudige ontwerp zorgt dan fouten bij het plaatsen van het touw worden voorkomen.

- Aangezien de Click Up geen mechanisme of hendel heeft, is een snelle, vloeiende touwaanvoer mogelijk door simpelweg de handen op het touw te houden.
- Bij een val hoeft het touw slechts naar beneden getrokken worden met de vrije hand, om het mechanisme automatisch te blokkeren. Het touw wordt geblokkeerd doordat het zekerapparaat met een Click verplaatst ten opzichte van de karabiner.
- Het touw kan ontgrendeld worden om touw uit te geven door op de Click Up te drukken, houd altijd het vrije uiteinde van het touw in je hand!
- Je partner is gemakkelijk te laten zakken: houd het vrije uiteinde van het touw in de hand en druk met de andere handpalm lichtjes op de Click Up.
- Indien het apparaat verkeerd gebruikt wordt, blijft het mogelijk met de Click Up te remmen en kun je je partner veilig laten zakken. Dit is de meest gewaardeerde eigenschap van de Click Up, omdat het gevaarlijke situaties voorkomt.

De Click Up is ook verkrijgbaar zonder speciaal ontwikkelde HMS-karabiner. Zie hiervoor de Click Up van Climbing Technology. Ontworpen en geproduceerd in Italië.

Klik hier voor een demonstratie van Climbing Technology's Click Up zekeringsapparaat.

Plus- en minpunten

  • Vereenvoudigd het zekeren door de semi-automatische functie
  • Ideaal geschikt voor het klimmen in de klimhal
  • Ligt prettig in de hand
  • Het zekerapparaat heeft geen remassistentie en is remhandafhankelijk van zijn werking

Specificaties

Remassistentie Nee
Type zekerapparaat Zelfblokkerend (zonder remassistentie)
Geschikt voor zekeren naklimmer Nee
Minimale touw diameter 8,6 mm
Maximale touw diameter 10,5 mm
Voorzien van anti-paniekfunctie Nee
Geschikt voor Enkeltouw
Gewicht 115 gram
Referentienummers 2K645BSL SYD

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen vragen over dit product gesteld.

Kennis & informatie