• Op voorraad en voor 17:00 besteld? Morgen in huis!
 • Gratis verzenden voor orders boven de €30,-

GRIVEL AIR TECH LIGHT

Type Binding

 • New-Matic
 • New-Classic

Aantal

€ -

(€ - excl. BTW

Beschrijving

12-punts crampon. Op vlak terrein zijn 10 punten in contact per de ondergrond. Op stijgend terrein komen ook de twee voorpunten ook in contact. Deze Light versie is gemaakt van een hoge-sterkte aluminium legering, dat scheelt ongeveer 400 gram. 

Aandachtpunt: Stijgijzers met laag gewicht hebben hun keerzijde. Lichtmetalen crampons zijn een stuk minder goed bestand tegen contact met rots dan stalen crampons. Zowel sterkte als slijtagebestendigheid zijn minder. Gebruik lichtmetalen stijgijzers daarom alleen op sneeuw en ijs. Vermijd rots en andere harde delen zoals aluminium ladders (zie foto).


De Grivel crampons zijn uitermate compact in elkaar te schuiven, zodat ze minimale ruimte kosten. Deze stijgijzers worden geleverd inclusief Grivel anti-balling plates. Anti balling plates zorgen dat de sneeuw van het stijgijzer valt voordat een gevaarlijke ophoping plaatsvindt.


Deze stijgijzers zijn beschikbaar met twee types bindingen, van beide bindingen is een afbeelding te zien.

New Classic binding
Voor de New Classic binding zijn geen speciale voorzieningen op uw bergschoen noodzakelijk. De crampons zijn eenvoudig aan te brengen en blijven spelingsvrij vast zitten dankzij de sterke Dupont kunststof bindingen.

New-Matic binding
Deze binding heeft aan de achterzijde een clipsysteem dat het stijgijzer aan uw bergschoen bevestigt. De New-Matic binding is nog sneller en nog meer solide dan de New-Classic binding. Wanneer uw bergschoen voorzien is met een bevestigings-lip aan de achterzijde, verdient deze New-Matic binding de voorkeur.

Specificaties

Aantal punten 12
Toepassing Alpinsme, Toerskiën, Gletsjertochten, Sneeuwveldjes
Snelsluiting Ja
Gewicht 476 gram
Referentienummers RA732A02, RA732A04F

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen vragen over dit product gesteld.

Kennis & informatie

 • Stijgijzer & Onderdelen
  Stijgijzer & Onderdelen

  Stijgijzer & Onderdelen

  Lees meer
 • Pickels & IJsbijlen
  Pickels & IJsbijlen

  Pickels & IJsbijlen

  Lees meer