• Op voorraad en voor 17:00 besteld? Morgen in huis!
  • Gratis verzenden voor orders boven de €50,-

PETZL CREVASSE

Aantal

€ -

(€ - excl. BTW

Beschrijving

Essentiële reddingsset voor iedereen die zich op een gletsjer begeeft, te voet of per ski, als alpinist of freerider. Deze set is speciaal samengesteld voor snelle inzet nadat iemand in een gletsjerspleet gevallen is. (Crevasse is Frans voor gletsjerspleet.) 

Met sneeuw bedekte gletsjerspleten zijn, gezien het relatief grote aantal ongevallen, een groot gevaar. Goede training en een complete reddingskit zijn daarom een vereiste. 

De kit bestaat uit de volgende materialen:
• Weersbestendige handleiding met een gat voor bevestiging aan een karabiner. 
• Micro Traxion pulley met teruglooprem, ook te gebruiken voor zelfredding. De Micro Traxion heeft ook goede grip op verijsde touwen.
• Eenvoudige Partner pulley met verdraaibare flenzen voor snelle bevestiging op het touw. Deze pulley vermindert de benodigde kracht bij een hijssysteem voor (zelf-)redding.
• De Tibloc stijgklem is een stuk lichter dan conventionele stijgklemmen en sneller inzetbaar bijvoorbeeld een prusikknoop. De Tibloc heeft door de scherpe tandjes ook goede grip op verijsde touwen.
• De OK Screw-Lock ovale karabiners zijn door hun symmetrische vorm perfect bruikbaar met de Partner pulley en de Micro Traxion.
• De St'Anneau slinge is gefabriceerd uit een combinatie van het vederlichte Dyneema en nylon, soepel en slijtvast. De lengte van 120cm heeft meerdere toepassingen: Voetlus voor zelfredding, verbinding van de Mini Traxion aan het anker, of bij het omlooppunt van een hijssysteem. 

Geschikt voor touwen van 8 tot 11mm.

Specificaties

Gewicht 370 Gram
Referentienummers K025AA00

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen vragen over dit product gesteld.

5.0 5
Scherpe prijs, mooie spullen. Erg handig in bijna iedere denkbare klim/reddings situatie.
5.0 5
Handige en complete set om reddingen uit te voeren uit gletsjerspleten. Wel dien je goed bekend te zijn met het materiaal om het op de juiste wijze te gebruiken. Handig is de kleine bijgevoegde plastic kaart met gebruiksaanwijzing die je makkelijk mee kunt nemen.
5.0 5
Het is beter vooraf hiermee vertrouwd te zijn, dan in een benarde situatie de instructies te moeten lezen. Ik gebruik het zelfstandig om te oefenen en te trainen
5,0 3
Bergsportwinkel
8.9 out of 10 stars 398 votes