• Op voorraad en voor 17:00 besteld? Morgen in huis!
  • Gratis verzenden voor orders boven de €50,-

ROTHER KLETTERSTEIGE WESTALPEN - FRANKREICH/ITALIEN

Aantal

€ -

(€ - excl. BTW

Beschrijving

Dit is de eerste editie van Rothers Klettersteigführer 'Westalpen', een gids met 81 spannende klimroutes in de bergen van Frankrijk en Italië.

De via ferrata hype heeft inmiddels ook de Westalpen bereikt. En daarmee is een nieuwe klettersteigstijl ontstaan, de 'ferrata à la française', waarbij de top bereiken niet langer het hoofdoel is, maar men zich meer richt op avontuur en spektakel onderweg. 

Vooral het gebied om vestingstad Briançon, de Maurienne en de Tarentaise heeft zich ontwikkeld tot een waar klettersteig Eldorado. In Italië is de via ferrata, in vergelijking tot Frankrijk, nog enigszins zeldzaam, maar ook hier zijn mooie tochten te ontdekken rond het Comomeer, het Aostadal, Ligurië of in de provincies Biella, Piëmont en Cuneo.

Een ding is zeker, aan beide zijden van de westelijke Alpen kun je genieten van het uitzonderlijke landschap, roekeloze kletteravonturen en spectaculair uitzicht op machtige bergketens, betoverende meren of de Middelandse Zee.

Iris Kürschner heeft voor deze Klettersteigführer 81 tochten geselecteerd. Het niveau van de via ferrata's loopt uiteen van eenvoudig tot zeer moeilijk. Liefhebbers van sport via ferrata komen af op de Ferrata Jules Carret bij Lac du Bourget, de steile wanden van Ferrata du Roc de la Tovière bij Val d'Isère of op de donderende watervallen van Via ferrata de la Cascade de l'Oule bij Grenoble. 

Voor onze alpiene vrienden zijn er tochten toegevoegd in het ijzige hart van de Mont Blanc en op Monte Emilius hoog boven het Aostadal. Veel van de beschreven routes worden ook in een lichtere variant aangeboden, zodat zelfs beginners en gezinnen met kinderen een grote hoeveelheid aan mogelijkheden hebben.

Alle tochten in deze Klettersteigführer worden uitgebreid toegelicht, zowel de aanpak als de routes zelf worden precies beschreven en zijn voorzien van gedetailleerde wandelkaarten. Met informatie over het vertrekpunt, de looptijd, niveau, verlichting en meer. Op die manier is het makkelijker om een geschikte tour te kiezen en om je in de bergen te oriënteren.

- 81 klimroutes
- 112 kleurenafbeeldingen
- 78 wandelkaarten in de schaal 1:15.000 tot 1:125.000
- 1 overzichtskaart

Auteur: Kürschner
Pagina's: 192
Taal: Duits
Bindwijze: gelamineerde paperback
Uitgave: 1e editie 2010
ISBN: 9783763343935

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen vragen over dit product gesteld.

5.0 5
"Ik heb wat klimspulletjes gekocht en die kwamen keurig verpakt de volgende dag binnen. Helemaal tevreden!"
4,5 400
Bergsportwinkel
8.9 out of 10 stars 400 votes