• Op voorraad en voor 17:00 besteld? Morgen in huis!
  • Gratis verzenden voor orders boven de €40,-

SKYLOTEC SAM

Aantal

€ -

(€ - excl. BTW

Beschrijving

Alle aspecten van deze klettersteigset zijn afgestemd op de behoeftes van kleine klimmers. De karabiners zijn kleiner en en de elastische armen zijn korter dan bij andere klettersteigsets. Deze set in ontworpen met als doelgroep kinderen en volwassenen met een gewicht van 40 tot 120 kg. 


De TSS-absorber (Two-Step-System) treedt in werking wanneer de gebruiker een onverhoopte val maakt. Zoals de naam aangeeft is het een tweetraps systeem: is de gebruiker licht, dan wordt deze met een relatief beperkte kracht tot stilstand gebracht, is de gebruiker zwaarder, dan wordt vervolgens de tweede trap aangewend om de gebruiker tot stilstand te brengen.
Skylotec geeft aan dat mensen lichte gebruikers van 40 - 50 kg nagezekerd moeten worden met een touw over een vast punt. Daarmee bedoelt men dat kinderen meer toezicht en begeleiding nodig hebben dan volwassenen. De rem die in de set zit is wel degelijk geschikt voor gebruikers vanaf 40 kg. 
De NKBV geeft overigens een alternatief voor nazekeren: vlak achter uw kind klimmen en het kind daarmee behoeden voor een lange val. 

Sterkte van de set: 25 kN
Max. opening van de karabiners: 26 mm
Norm: EN 958: 2017

Specificaties

Ideaal voor Kinderen
Voorzien van swivel Nee
Gewicht 480 gram
Referentienummers L-0674

Veelgestelde vragen

Er zijn nog geen vragen over dit product gesteld.