• Op voorraad en voor 17:00 besteld? Morgen in huis!
  • Gratis verzenden voor orders boven de €50,-

TENDON MASTER 9.7 COMPLETE SHIELD

Lengte touw

  • 50 m
  • 60 m
  • 70 m
  • 80 m

Aantal

€ -

(€ - excl. BTW

Beschrijving

Een allround bergsport touw dat het touw van andere topmerken heeft overtroffen. Tendon Master 9.7 werd als beste getest door het Duitse Alpin Bergmagazine.
Zoek je een licht allround touw dat geschikt is al je activiteiten, van sportklimmen tot hoogalpiene tochten, dat is Tendon Master 9.7 een keuze voor topkwaliteit.

- extreem geringe water opname
- laag gewicht
- SBS weeftechniek: sterke slijtvaste mantel
- lage vangstoot, 7,6 kN
- Teflon impregnering

Dit touw liet in een uitvoerige test van het Duitse Alpin magazine de concurrentie van andere topmerken als Beal, Mammut en Edelrid achter zich. Dit Tendon Master 9.7 touw werd verkozen als beste allround touw voor bergsporters.

Diameter: 9,7 mm
Gewicht: 61 gram
Middenmarkering: Ja
Vangstoot: 7,6 kN
Aantal UIAA normvallen: 9
CE EN 892

Volledige Teflon impregnering
Zowel de kern als de mantel van dit touw zijn geïmpregneerd met een Teflon beschermlaag. In het productieproces gebeurt dit in twee stappen: eerst wordt elke vezel van de kern geïmpregneerd, vervolgens wordt na productie het volledige touw is een warm bad voorzien van de Teflon coating.
Door de dubbele impregnering is dit touw extra water- en vuil afstotend en is het minder gevoelig voor slijtage (abrasie). Dit bevordert een lange levensduur.
De water opname van een touw is een belangrijke factor: wanneer je een gletsjer overgestoken bent, wil je niet de rest van de tocht met een zwaar, slecht hanteerbaar touw opgescheept zitten. De wateropnamen blijkt sterk te verschillen per touw. Waar andere geïmpregneerde touwen van topmerken toch nog 30% van hun gewicht aan water opzuigen, absorbeert dit touw niet meer water dan 7% van het eigen gewicht.

SBS weeftechniek
De mantel is geweven volgens Single Braiding System techniek. Bij andere touwen worden meestal twee manteldraden samengenomen tijdens het weven. Bij dit SBS-touw zijn de manteldraden steeds individueel geweven. SBS weeftechniek levert een touw dat gladder is en daardoor minder gevoelig voor slijtage. Perfect voor intensief gebruik tijdens sportklimmen, maar ook in alpiene omstandigheden is deze arbeidsintensievere weeftechniek van bewezen nut. Touw met deze weeftechniek blijkt nog minder goed doordringbaar voor water. 

Lage vangstoot
De vangstoot is de maat voor kracht die optreedt wanneer het touw je val remt. Een heel stug touw heeft een hoge vangstoot, daarbij is de piekkracht op de klimmer, de ankerpunten en de zekeraar hoog. Dit Tendon Master 9.7 touw heeft een erg lage vangstoot van maar 7,6 kN (8 tot 9 kN is bij andere touwen gebruikelijk). Deze lage vangstoot komt het comfort en de veiligheid ten goede.

Plus- en minpunten

  • Volledig vuil- en waterafstotend
  • Door de wat dunnere diameter ideaal voor intensief sportklimmen op een wat hoger niveau
  • Middenmarkering is prettig bij het abseilen
  • De wat dunnere diameter vereist enige gewenning

Specificaties

Type Touw Enkeltouw
Touwdiameter 9.7 mm
Gewicht per meter 61 gram
Middenmarkering Ja
UIAA geïmpregneerd Ja
UIAA normvallen 9
Vangstoot 7,6 kN
Statische rek 6,3 %
Dynamische rek 36 %
Meest verkocht Meest verkocht
Referentienummers D097TV4xC000C-yellow-50meter, D097TV41C060C-yellow-60meter, D097TV4xC000C-yellow-70meter, D097TV4xC000C-yellow-80meter
5.0 5
Ziet er goed uit. Nog niet mee kunnen klimmen
5.0 5
Goeie veerkracht, makkelijk hanteerbaar, Uitgeven met ATC gaat soepel en ook het zekeren met Grigri 2.
4.0 5
Mooi touw
4,7 3
Bergsportwinkel
8.9 out of 10 stars 398 votes